tisdag 18 mars 2014

Veckoreflektion - v. 8

En vecka med mycket läsning och förhållandevis lite kreativt arbete. Måndag och fredag gick till att läsa angiven kurslitteratur. Men tisdagen bjöd på mycket interagerande.

Under tisdagens seminarium och föreläsning fick vi i grupp närma oss tre av begreppen som vi läst om i kurslitteraturen: Modest estetik, radikal estetik och marknadsestetik. Halva klassen, innefattande mig, behandlade dessa begrepp medan andra halva behandlade en annan del av kurslitteraturen. Detta i syfte att sedan träffas och redovisa för varandra. Redovisningarna fick vi utforma som vi ville och vår grupp beslöt att göra på följande sätt:

Vi skrev upp flera stycken nyckelord och meningar som vi fann beskrivande och betydande för varje begrepp. Sedan skrev vi varje begrepp som en rubrik på varsina pappersremsor och klistrade dessa på ett större ark i en trekantsform (se resultatet nedan). Anledningen till valet av trekantsformen var att det inte skulle finna någon utsatt rangordning mellan de begreppen, något som lätt uppstått om de placerats i t.ex. en följd likt en linje, lodrätt eller vågrätt.

När vi sedan skulle redovisa var det främst den andra gruppen som fick agera. Enligt vår modell bad vi dem att fästa de beskrivande orden och meningarna vid de begrepp som de kunde tänkas höra hemma, eller någon annanstans på papperet. På detta sätt kunde vi erbjuda att både vi och dem fick pröva våra kunskaper, och de fick även utrymme att tolka. Den färdiga modellen visade sedan en bild där definitionerna för varje begrepp inte var absoluta utan rörliga och flera definitioner kunde befinna sig på- eller överskrida- gränserna till andra begrepp.

Som avslutning på dagen skulle vi göra en skulptur utifrån något begrepp som vi behandlat. Detta kan ses i tidigare inlägg.


Under onsdagen arbetade jag med assignment nummer tre och torsdagen erbjöd reflektion och uppvisning av våra kreationer. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar